Even voorstellen...

De datum is bekend! Op 29 november 2019 verschijnt ons boek. Dit is de tweede druk van 'Als je tijdens een halve triathlon ingehaald wordt door je vrouw'. Deze tweede druk is professioneler met behulp van de uitgeverij Boekscout. Hieronder stellen wij, Jos en Wicky Bakker, ons even voor aan jullie.

Jos Bakker

Toen ik jong was had ik niet verwacht dat ik een grote passie voor de duursport zou ontwikkelen, laat staan dat ik er een boek over zou schrijven. Ons boek is iets waar ik erg trots op ben en ik hoop dat we andere mensen ermee inspireren om ook eens een sprint, kwart of halve triathlon te doen.

Mijn passie voor de triathlonsport is begonnen met hardlopen. Zo'n vijftien jaar geleden ben ik tijdens mijn militaire opleiding in aanraking gekomen met hardlopen. Het hardlopen was voor mij op het begin eerder een verplichting dan dat ik het leuk vond om te doen. Maar naarmate ik vaker liep begon ik het steeds leuker te vinden. Nadat ik tien jaar met veel plezier had gelopen begon het lopen iets teveel een sleur voor mij te worden. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond dat in de triathlonsport! Een aantal van mijn vrienden deden al jaren mee in een team en konden mij er meer over vertellen. Al snel kwam ik erachter dat meedoen aan een korte triathlonafstand wel iets voor mij zou zijn en schreef ik me in voor de triathlon van Nieuwe Niedorp. Na mijn eerste keer meedoen was ik verkocht en begon ik aan meerdere triathlons mee te doen. In 2013 ontmoette ik Wicky en als snel vertelde ze mij dat zij ook meedeed aan triathlons, nog niet individueel maar in een team. Door onze gezamenlijke passie zijn we aan meer triathlons mee gaan doen. Uiteindelijk waren we zo enthousiast dat we ons inschreven voor de halve triathlon van Almere. Hoe ons dat is vergaan en of we het gehaald hebben kun je lezen in ons boek.

Wicky Bakker - van Zelst
Ik ben Wicky Bakker-van Zelst en sinds 2016 getrouwd met Jos! Wij delen samen de passie voor de triathlonsport. De gezamenlijke hobby gaf ons ook de mogelijkheid samen een boek te schrijven. Het samen schrijven maakte het afgelopen jaar erg bijzonder. Tien jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en inmiddels heb ik meegedaan aan tientallen wedstrijden. Vooral een wedstrijd tegen mijzelf, ik zocht de uitdaging in de langere afstanden of het verhogen van mijn snelheid. Bij toeval kwam het fietsen er recreatief bij (geen wedstrijden) en toen kwam het idee om een 1/8ste triathlon te doen. Na het overwinnen van mijn waterangst was ik enorm enthousiast! Drie sporten combineren in één wedstrijd was de perfecte oplossing voor meer variatie en uitdaging. Om deze sport samen met mijn man te kunnen doen en er ook nog een boek over te schrijven is iets wat ik nooit verwacht had te doen. Het is uniek om dit samen te kunnen delen en ik hoop dat we meer stellen enthousiast kunnen maken! Al liggen de niveau’s van sporters soms enorm uit elkaar, veel ervaringen zullen herkenbaar zijn. We hopen dat dit voor de lezers van ons boek ook zo is en dat het elke sporter van elk niveau motiveert.




Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Wij promoten ons boek tijdens de middag triathlon clinic in Purmerend!

Een triathlon voor Kika!

Ons boek in de krant!

Website

De cover!